Τα χρώματα κιμωλίας χρησιμοποιούνται πιο συχνά για να δώσουν ματ εμφάνιση σε έπιπλα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη βαφή ολόκληρου του τοίχου αν σας αρέσει πραγματικά το αποτέλεσμα. Έχουν τη δύναμη να μετατρέψουν ένα ντουλάπι κρεβατοκάμαρας σε ένα ξεχωριστό κομμάτι. Παράλληλα δίνουν μια γοητεία αναπαλαίωσης και ανανέωσης σε παλαιά έπιπλα, μετατρέποντας τα σε μοντέρνες συνθέσεις.
Τα χρώματα κιμωλίας που έχουμε στον ΧΡΩΜΑΤΟΚΟΣΜΟ, είναι χρώματα με βάση το νερό, που τα καθιστά φιλικά προς το περιβάλλον και μπορούν να αναπαραχθούν σε οποιαδήποτε απόχρωση θέλουμε, από όλες τις βεντάλιες χρωμάτων, όλων των εταιρειών.

MM Systems EJA and EJP Color Options

Επίσης με χρώματα κιμωλίας μπορούμε να βάψουμε, όλες τις επιφάνειες, όπως: Ξύλο, Μέταλλο, Γύψινα, Κεραμικά, Τσιμέντο, Τοίχος, Σοβάς, Δέρμα, κ.α.

Πως τα εφαρμόζω, τα χρώματα Κιμωλίας σε αναπαλαιώσεις επίπλων

Τα χρώματα Κιμωλίας στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας. Εάν όμως θέλουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, τότε πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή την διαδικασία:
  • Πρώτα τρίβουμε με γυαλόχαρτο «πατόχαρτο» Νο 120 για να αφαιρέσουμε από την επιφάνεια, υπολείμματα παλαιάς μπογιάς ή λούστρου.
  • Κατόπιν τρίβουμε με γυαλόχαρτο «πατόχαρτο» Νο 180, για να δώσουμε μια πιο λεία και απαλή μορφή στο ξύλο και να είναι έτοιμο, για την βαφή.
  • Σκουπίζουμε το ξύλο και αφαιρέσουμε την σκόνη από το τρίψιμο.
  • Κατόπιν εφαρμόζουμε το χρώμα, σε μια ή δύο στρώσεις, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε.
Προστασία
Αφού βάψουμε το έπιπλο το οποίο θέλουμε να αναπαλαιώσουμε, για προστατευθεί η επιφάνεια από φθορές, πρέπει να εφαρμόσουμε ένα ματ βερνίκι. Ο ΧΡΩΜΑΤΟΚΟΣΜΟΣ  προτείνει βερνίκι WAXFIN ΒΕΡΝΚΙ ΝΕΡΟΥ ΜΑΤ 500 ml, FINITURA ΒΕΡΝΙΚΙ ΝΕΡΟΥ ΝΤΕΜΙ ΜΑΤ 500ml
Tips: Για καλύτερη εφαρμογή θα ήταν καλύτερο να εφαρμόζουμε με πινελο.
Καλυπτικότητα – 1 λίτρο ανά 4 με 5 τετραγωνικά